Budapest I. kerületi
PETŐFI SÁNDOR GIMNÁZIUM
„Fejlődni a kultúrában, biztonságban, szabadon.”

Gólyaavató - 2023

 Gólyaavató beszámoló

Nagy megtiszteltetés volt, hogy a mi osztályunk szervezhette az idei gólyaavatót, amelynek szerves része a 9-es osztályok közötti vetélkedő
Sok-sok energiát fektettünk bele a gólyanapba, az a cél állt előttünk, hogy legalább olyan jól sikerüljön az idei, mint nekünk egy évvel ezelőtt. Már aznap, mikor a mi osztályunk tavaly megnyerte a vetélkedőt, elkezdtük lassan, de biztosan tervezgetni az utánunk következőknek ezt a napot. Izgalmas volt látni, ahogy egyre jobban és jobban összeáll a menetrend, kitalálódnak a feladatok, és idővel meg is valósulnak. A mi osztályunknak is hasznos feladat volt mind ezt elvégezni, hiszen így mi is jobban megtanultunk egy csapatként dolgozni.
Magával a gólyanappal a célunk az volt, hogy a szerintünk legjobbat kihozhassuk belőle, így a tavalyi feladatokhoz képest is újítottunk. Felmértük, hogy melyik feladatok voltak tavaly a kedvenceink, és melyikeket élveztük kevésbé, így a sokak által kedvelteket meghagytuk, és új feladatokat is kitaláltunk  Pl. Kvíz —>PSG kapu (kb. 1 méter magasan kifeszített kötél két fa között, a feladat, hogy a csapat minden tagja átjusson a kötél fölött, anélkül hogy ahhoz hozzá érne)
 
Fekvőtámaszos feladat—> szkander
Pohárvár építés—>ostorcsapós
 
Persze a beöltözést, a gólyatáncot, az éneklést és a gólya esküt nem hagyhattuk ki, hisz az az iskola hagyományainak szerves része, ettől válik egy gólya petőfis diákká.
A vetélkedés  győztese a 9. a osztály lett, amelynek tanulói  a nap végén tortaevéssel ünnepelhettek. 
A gólyaavató után természetesen megkönnyebbülten, de kíváncsian ment az osztály haza, vajon élvezték-e a gólyák ezt a napot? Másnap neki is álltunk a kérdezősködésnek. Nagy örömünkre mindenkinek elnyerte tetszését, reménykedünk benne, hogy nem csak az elmaradt órák miatt, de elmondásuk szerint igazi petőfis diákoknak érzik már magukat.
 
                                                                                         Vajda Johanna
                                                                                                 9. E
 
A rendezvényről számos fotó készült, amelyek megtekinthetők   ezen a linken.
 
« vissza
Oldal tetejére

Kapcsolat

Budapest I. Kerületi Petőfi Sándor Gimnázium

Cím: 1013 Budapest, Attila út 43.

Tel/fax: +36 1 375-7736

Email: admin@petofigimi.hu

OM kód: 035218
Telephelyikód: 001
Tankerületi pénzügyi azonosító: BO 0201

bővebben »

Térkép


Petőfi Sándor Gimnázium