Budapest I. kerületi
PETŐFI SÁNDOR GIMNÁZIUM
„Fejlődni a kultúrában, biztonságban, szabadon.”

Felvételi eredmények 2023


Tisztelt Szülők, Kedves Felvételizők!

2023.04.26 A felvételi eljárás eredményét határozat formájában 2023. április 26 – 28 között küldjük ki elektronikusan a jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
(Kivételt képez az az öt jelentkező, aki nem adott meg e-mail címet.)
Minden kiküldött határozat tartalmaz majd egy iktatószámot.
Minden, a felvételi eljárással kapcsolatos kérést, észrevételt, eljárás megindító kérelmet csak akkor tekinthetünk hivatalosnak, ha tartalmazza az említett iktatószámot. A beadványokat kizárólag a felveteli@petofigimi.hu címre küldjék mindkét szülő és a felvételiző diák aláírásával.
Az eljárást megindító szülői kérelemben az iktatószámmal hivatkozni kell  arra az intézményvezetői határozatra,  amivel szemben másodfokú eljárást kezdeményez. Mindenképpen legyen megnevezve, hogy melyik tanulmányi területre vonatkozik a kérelem.
 
 

2023.04.21 Az OH által küldött egyeztetett felvételi jegyzék az alábbi információkat tartalmazza.

A jelentkezők OM azonosítója (1. oszlop)

Annak a tanulmányi területnek a kódja, ahová felvételt nyert (2. oszlop)

Az egyeztetett felvételi jegyzéken a felvétel elutasításának okai az alábbiak lehetnek:

- a jelentkezőt egy általa magasabbra rangsorolt helyre már felvették (3. oszlop) 

- az adott tanulmányi területre a felvehetők létszáma a jelentkezőnél jobb eredményt elért, előrébb rangsorolt tanulókkal már betelt;  (4. oszlop)

- a jelentkező nem teljesítette a felvétel feltételeit, ezért a középfokú iskola rangsorolás nélkül elutasította a felvételi kérelmét. (5. oszlop)

A 3.-5. oszlopban tehát iskolánknak azok  a tanulmányi területei szerepelnek, ahová - az említett okok miatt - a jelentkező nem nyert felvételt. 

Az itt közzétett jelentkezési lista alapján minden jelentkező határozatot kap, amely a felvételi döntés tényét rögzíti hivatalos formában. A felvételi határozatot a jogszabály alapján április 28-ig kell megküldeni. A felvételi döntéssel kapcsolatos észrevételt, kérelmet csak a felvételi határozat számára való hivatkozással, mindkét szülő aláírásával  lehet benyújtani.  

 

 

 


Oldal tetejére

Kapcsolat

Budapest I. Kerületi Petőfi Sándor Gimnázium

Cím: 1013 Budapest, Attila út 43.

Tel/fax: +36 1 375-7736

Email: admin@petofigimi.hu

OM kód: 035218
Telephelyikód: 0001
Tankerületi kód: BO 0201

bővebben »

Térkép


Petőfi Sándor Gimnázium