Budapest I. kerületi
PETŐFI SÁNDOR GIMNÁZIUM
„Fejlődni a kultúrában, biztonságban, szabadon.”

A Petőfi Gimnázium delegációja Carouge-ban

Egy 30 éves együttműködés folytatása
 
Gimnáziumunkban az ősz egyik legfontosabb és legmozgalmasabb eseménye a carouge-i Collége Madame de Staël és a Petőfi Gimnázium között újra induló cserekapcsolat, amelynek első két felvonása zajlik így október elején.
Előszőr Budavári Önkormányzat és a Petőfi Gimnázium delegációja látogatott Svájc francia nyelvterületén lévő, Genffel szorosan egybe épült Carouge festői városába, hogy megerősítsék a két testvérváros (Carouge és Budavár) már 30 éve fentálló együttműködési szerződését. Ennek keretében iskolánk küldöttsége 4 felejthetetlen napot töltött a Genfi-tó partján, építve a két iskola közötti személyes kapcsolatokat.
Ezzel egyidőben carouge-i diákok, két tanár vezetésével látogattak el iskolánkba, ahol kollegáink és a cserekapcsolatban részt vevő diákok vendégszeretetét élvezhetik, és betekintést nyerhetnek Hazánk gazdag kulturális életébe.
Köszönjük, a két testvérvárosi önkormányzat támogatását, hogy ez az együttműködés újra indulása - a pandémia után, szolgálj az európai gondolat megerősítését és a két iskola diákjainak kommunikációs képességének fejlesztését.
 
 
« vissza
Oldal tetejére

Kapcsolat

Budapest I. Kerületi Petőfi Sándor Gimnázium

Cím: 1013 Budapest, Attila út 43.

Tel/fax: +36 1 375-7736

Email: admin@petofigimi.hu

OM kód: 035218
Telephelyikód: 001
Tankerületi pénzügyi azonosító: BO 0201

bővebben »

Térkép


Petőfi Sándor Gimnázium