Budapest I. kerületi
PETŐFI SÁNDOR GIMNÁZIUM
„Tudás, Vidámság, Jövő”

Felvételi infok 2021-2022


Felvételi infok - legyen minden egy helyen !

 

2021.11.30 Tisztelt Érdeklődők! A december 2-i online igazgatói tájékoztatót 17:30-tól tartjuk.  Az értekezletet Microsoft Teams platformon rendezzük meg, mivel a várható létszámot csak ezen a platformon tudjuk fogadni. Ha műszaki akadály merül fel, pótoljuk a tájékoztatót, ez esetben lesz egy harmadik időpont.  Szülői oldalról nem szükséges feltétlenül a Teams kliensprogramja, bár a korábbi távoktatás miatt sok család gépén megtalálható ez a szoftver. Böngészőből is lehet csatlakozni a a tájékoztatóhoz, javasolt az Edge böngésző. Linux felhasználók a Chromium böngészővel próbálkozhatnak. (A tesztelés során más böngészőkből is sikeresen be tudtunk lépni.) Belépés 17:10-től, kérjük, a várhatóan magas létszám miatt a kamerát és mikrofont kapcsolják ki.

Microsoft Teams értekezlet
Csatlakozás számítógépen vagy mobilappon
Kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz
2021.11.20 Tisztelt Érdeklődők! A nyílt napokat sajnos törölni kellett, de az igazgatói tájékoztatók nem maradnak el: december 1-jén szerdán 13:30-kor  illetve december 2-án csütörökön 17:30-kor lesz egy-egy másfél órásra tervezett online tájékoztató. Most csak az időpontot "tegyék félre", a csatlakozás tudnivalóit, a linket a tájékoztató előtti napon tesszük közzé. Kérjük, a felvételi időszakban rendszeresen  keressék fel honlapunkat! 

2021.11.09 Tisztelt Érdeklődők! Sajnálattal írjuk, hogy a járványhelyzet súlyosbodása miatt a 2021. november 17.-i és november 20.-i nyílt nap törlésre kerül. Pótlásukra nem látunk lehetőséget. Ezzel együtt minden nyolcadikos diáknak és minden szülőnek, aki megtisztelt minket az érdeklődésével, szeretnénk segítséget nyújtani az iskolaválasztás előtt. Ezért november - december hónapokban két online szülői értekezletet tervezünk (egyet délelőtt, egyet este) , melyek időpontjáról legalább egy héttel korábban tájékoztatást adunk.  Az iskola Youtube csatornájára felteszünk még néhány, az iskola életét bemutató anyagot. Kérjük, a továbbiakban is kísérjék figyelemmel honlapunkat!

2021.11.03 Tisztelt Érdeklődők! A Nyílt napok regisztrációs moduljának tervezett megnyitása 2021. november 10. Ekkor egy hét áll majd rendelkezésre ahhoz, hogy egy érdekesnek tűnő órára foglaljanak helyet. Ha viszont a járványhelyzet tovább romlik, lehetséges, hogy - néhány más iskolához hasonlóan - a Petőfi Gimnázium vezetése is a Nyílt napok törlését lesz kénytelen bejelenteni. 

2021.10.07 Tisztelt Érdeklődők! Bár már korábban elkészült, most került tankerületi jóváhagyásra a felvételi tájékoztatónk, amely ezen a linken érhető el.  Ezzel párhuzamoson a korábbi tájékoztót elérhetelenné tesszük, hiszen annak tartalma inkább zavaró most már. Mivel a tavalyi felvételihez képest több változás van, ezért a Gyakran Ismételt Kérdések rovatban adott válaszaink esetleg nem teljesen "kompatibilisak"  ezzel a tájékoztatóval. Ilyen esetekben nyilván az új felvételi tájékoztató a mérvadó, a Gyakran Ismételt Kérdéseket pedig folyamatosan "tisztítjuk". 

2021.09.24 Tisztelt Érdeklődők  (nyolcadikos diákok, iskolát kereső szülők)!  Sok telefont kapunk, mikor lesz már kint a felvételi tájékoztatónk. Furcsának tűnhet, de ez nem rajtunk múlik. Hivatalossá a felvételi tájékoztató tankerületi jóváhagyás után válik, az pedig még odébb van, kb. október 15. körül várható. Szintén sokan kérdezik  a nyílt nap időpontját.  Ebből ősszel kettő is lesz, 2021. november 17-én (szerdán) és november 20-án szombaton). Erről szintén nem tudunk most többet írni, a hagyományaink alapján online helyfoglalásra lesz mód, kb egy héttel az első alkalom előtt (tehát november 10-e körül).

« vissza
Oldal tetejére

Kapcsolat

Budapest I. Kerületi Petőfi Sándor Gimnázium

Cím: 1013 Budapest, Attila út 43.

Tel/fax: +36 1 375-7736

Email: admin@petofigimi.hu

OM kód: 035218
Telephelyikód: 0001
Tankerületi kód: BO 0201

bővebben »

Térkép


Petőfi Sándor Gimnázium