Budapest I. kerületi
PETŐFI SÁNDOR GIMNÁZIUM
„Tudás, Vidámság, Jövő”

Balogi Eszter (11.E) második lett a Bonus Intra vetélkedőn

 

A Matthias Corvinus Collegium többek között a Rubicon című történelem magazin támogatásával az idei tanévben immáron 11. alkalommal rendezte meg a Bonus Intra néven  a középiskolások számára kiírt tehetséggondozó országos történelem versenyét, melyen a határon túli  magyar fiatalok is  indulhattak. A téma ezúttal a török-magyar kapcsolatok története volt 1389- és 1521 között, melyre előre megadott szakirodalom alapján lehetett készülni.  A vetélkedés három fordulós volt. Az első egy 10  kérdéssort tartalmzó on-line selejtező volt, a másodikban esszéírásbeli képességeiket csillogtathatták meg a továbbjutottak.  A döntőben bekerült legjobb 10 diák egy prezentációs előadás keretében védhette meg az írásban leírtakat, illetve a témához kapcsolódó szóbeli kérdésekre kellett válaszolnia.
Iskolánkból Balogi Eszter 11. e osztályos tanuló indult, ezen a nagyon érdekes és színvonalas megméretettésen.  A selejtezőből elsőként továbbjutva,  esszéjében Hunyadi János hosszú hadjáratát dolgozta fel. A   döntőt április 11-én tartották, ahová Eszter is bekerült. 

Az egész napos versenyen, neves zsüri tagok előtt megtartott prezentációjával  a 2. helyet szerezte meg.   Kiváló szerepléséhez gratulálunk !

 

« vissza
Oldal tetejére

Kapcsolat

Budapest I. Kerületi Petőfi Sándor Gimnázium

Cím: 1013 Budapest, Attila út 43.

Tel/fax: +36 1 375-7736

Email: admin@petofigimi.hu

OM kód: 035218
Telephelyikód: 0001
Tankerületi kód: BO 0201

bővebben »

Térkép


Petőfi Sándor Gimnázium