Budapest I. kerületi
PETŐFI SÁNDOR GIMNÁZIUM
„Tudás, Vidámság, Jövő”

A gimnázium közleménye a szóbeli meghallgatásokról

Kedves  8.osztályos Diákok! Tisztelt Szülők ! 
 
A járványhelyzetre való tekintettel a Petőfi Sándor Gimnáziumban a jelenleg zajló felvételi időszak összes magyar nyelvű szóbeli meghallgatása törlésre kerül.  A 6001, 6002, 7000 és 8000 tanulmányi területeken a rangsorokat a hozott jegyek és az írásbeli eredmények alapján állapítjuk meg. Az 1000-es és a 2000-es kódokon az angol és német szóbeli meghallgatásokat – és csak azokat - megtartjuk. Ezekre a tanulmányi területekre továbbra is szóbeli meghallgatás után lehet bejutni.
 
Indoklás 
 
Biztosak vagyunk benne, hogy az iskolavezetés döntése az erősödő járvány idején sokakban megkönnyebbülést okoz. Lehetséges az is, hogy többen sajnálják a magyar nyelvű meghallgatások törlését, hiszen akár előrébb is kerülhettek volna a rangsorban. 
A Petőfi Gimnázium több, mint tíz éve képviseli azt az elvet, hogy a szóbeli meghallgatás nem szólhat csupán a pontvadászatról. Ez idő alatt szinte mindenki, aki megtisztelt bennünket a jelentkezésével, meghívást kapott a szóbelire, hogy megmutassa magát. Egyenlő esélyt kínáltunk mindenkinek akkor is, ha gyengébb tanuló volt vagy elrontotta az írásbelijét. Ennek a hozzáállásnak is köszönhetjük, hogy idén már 1500-nál is több tanuló adta be a jelentkezését hozzánk. 
A jelenlegi járványhelyzetben azonban ezt az egyenlő esélyt csak úgy tudjuk biztosítani ennyi jelentkezőnek, hogy az összes magyar nyelvű meghallgatástól eltekintünk. 
Az öt évfolyamos nyelvi osztályunkban (1000 és 2000 kódok) a csoportba soroláshoz továbbra is szükséges az angol vagy német nyelvi meghallgatás. A szóbelik beosztását legkésőbb március 1-jén 16 órakor jelentetjük meg a honlapunkon. Természetesen a résztvevő diákoknak az összes járványügyi szabály betartása kötelező az iskola területén. Szülők sajnos nem léphetnek be az épületbe. 
 
A felvételi idején érvényes járványügyi szabályok: testhőmérséklet-mérés a kapunál, kézfertőtlenítés, a vizsgatermekben gyakori szellőztetés és fertőtelenítés, folyosói maszkhasználat. Amennyiben a szóbelizeztő tanár kéri, a meghallgatás ideje alatt is maszkot kell viselnie a diáknak. Kérjük a felvételizőket és szüleiket, hogy az iskola épületén kívül, az utcán és a Horváth-kertben is kerüljék a csoportosulást. 
 
A szóbeli meghallgatás csoportbeosztása 2021. március 1-jén (hétfő) 16 órától lesz elérhető az iskola honlapján.
 
Köszönjük minden érintett megértését és együttműködését!
 
« vissza
Oldal tetejére

Kapcsolat

Budapest I. Kerületi Petőfi Sándor Gimnázium

Cím: 1013 Budapest, Attila út 43.

Tel/fax: +36 1 375-7736

Email: admin@petofigimi.hu

OM kód: 035218
Telephelyikód: 0001
Tankerületi kód: BO 0201

bővebben »

Térkép


Petőfi Sándor Gimnázium