Budapest I. kerületi
PETŐFI SÁNDOR GIMNÁZIUM
„Fejlődni a kultúrában, biztonságban, szabadon.”

Hasznos tudnivalók a kompetenciaméréshez


Kedves tizedikesek!

 

2018. május 23-án, szerdán az Országos kompetenciamérés keretében szövegértési és matematikai kompetenciáitok kerülnek megmérettetésre, mint ahogyan ez már hatodik és nyolcadik osztályos korotokban is megtörtént. Ezen a napon a tanítási órák alól mentesültök. A kompetenciamérés reggel 8:00-kor megkezdődik, így arra kérünk titeket, hogy 7:30-kor már legyetek az iskolában.

 

Mi az, amire a tesztek kitöltése során szükségetek lesz?

 

A feladatlapokat kék golyóstollal tölthetitek ki, így ebből hozzatok magatokkal legalább kettőt. A szövegértési feladatlapokhoz segédeszközt nem használhattok, de a matematikai feladatokhoz legyen nálatok vonalzó és számológép. Fontos, hogy ahogy tanórán és érettségi vizsga során, úgy itt sem használhattok mobiltelefont vagy táblagépet számológép helyett!

 

Mire számíthattok ezen a napon?

 

A kompetenciamérés 8:00-kor kezdődik. A tájékoztató után (kb. 20 perc) egy négy részből álló tesztfüzetet kaptok, amelyek kitöltésére négyszer 45 perc áll majd rendelkezésetekre. A tesztrészek között 10 perc szünet lesz. A tesztfüzetekből A és B csoport lesz, így a melletted ülő diák más feladatokon fog dolgozni, mint te. A feladatlapok kitöltésével hozzávetőlegesen 12:00 és 12:15 között végeztek. Ezután tanóráitok már nem lesznek.

 

Milyen feladatokat kell majd megoldanotok?

 

A négy tesztrész két szövegértési és két matematikai feladatsort tartalmaz. Fontos tudnotok, hogy a feladatok a mindennapi életből vett problémákat vetnek fel, így nem a tanulmányaitok során elsajátított tényszerű tudást kérik vissza.

 

Mit érdemes még tudnotok a kompetenciamérésről?

 

A feladatokra nem fogtok jegyet kapni, és egyedi azonosítóitoknak köszönhetően a kitöltés anonim módon zajlik. A kompetenciamérés célja, hogy az intézmények, tanárok és oktatással foglalkozó szakemberek átfogó képet kapjanak a tanulók készségeiről, tudásáról, és ennek segítségével fejlesztési irányokat jelölhessenek ki. A tesztfüzet mellett egy tanulói kérdőívet is kapni fogtok, amelyet önkéntes alapon tölthettek ki. Ennek a kitöltését azért javasoljuk és kérjük, mert az ebből kapott adatok szintén nagyban hozzásegítik a szakértőket céljaik kitűzésében. A kérdőívet másnapra esedékes visszahoznotok (május 24.), és ne feledjétek majd, hogy a válaszaitokat satírozással kell megjelölnötök!

 

Minden egyéb tudnivalóról a felmérésvezetőtől fogtok aznap tájékoztatást kapni.

 

Sok sikert kívánunk nektek!

A Petőfi Gimnázium tanárai

« vissza
Oldal tetejére

Kapcsolat

Budapest I. Kerületi Petőfi Sándor Gimnázium

Cím: 1013 Budapest, Attila út 43.

Tel/fax: +36 1 375-7736

Email: admin@petofigimi.hu

OM kód: 035218
Telephelyikód: 001
Tankerületi pénzügyi azonosító: BO 0201

bővebben »

Térkép


Petőfi Sándor Gimnázium