Budapest I. kerületi
PETŐFI SÁNDOR GIMNÁZIUM
„Fejlődni a kultúrában, biztonságban, szabadon.”

Gólyatábor - részletes tájékoztató


2023.08.25. A szokásos fenntartásokkal fogadva az időjárási előrejelzéseket, szeretnénk a figyelmet felhívni arra, hogy éjszakára akár 12-14 fokra is hűlhet a levegő, estéként pedig 16-18 fokra lehet számítani. 
Szórványos is záport is jeleznek az adatok. Kiemelten fontos az esővédelem, a váltóruha és a zárt túracipő.
 
A gólyatábor programjában nincs változás június óta. Az indulás előtt néhány nappal, augusztus 25-e körül azonban kérjük, mindenki vessen egy pillantást erre az oldalra, mert ha bármilyen változás történik a programban, azonnal kiírjuk. Most összefoglaljuk a szülői tájékoztatón elhangzottakat néhány új információval kiegészítve. 
 
A tábor helyszíne, célja
 
A Petőfi Sándor Gimnázium 1998 óta szervez gólyatáborokat, tehát az idei már a 26. tábor lesz. Az első évtől az volt a cél, hogy lehetőleg erdei környezetben teremtsük lehetőséget az új évfolyam gondtalan beilleszkedésére az iskolai életbe. Parádra  (https://paraditabor.hu) 2020 óta járunk. (A korábbi helyszínt, a szintén gyönyörű Ráktanyát azért kellett elhagynunk, mert ott nem fért el az egész évfolyam. Új táborhelyünkön már elvben sem történhet  meg, hogy valakinek első gimnáziumi élménye a gólyatáborról való lemaradás legyen.) A tábor céljából adódóan a fő tevékenységformák az alábbiak lesznek: játék, sportolás (mozgás), vetélkedők, tájékoztatók az iskola életéről, kirándulás. Sokéves tapasztalat alapján a gólyatábor nagy élmény az új diákjainknak, nem érdemes kihagyni. 
 
A 26. gólyatábor
 
Ideje: 2023. augusztus 29. - szeptember 2. (Öt nap, négy éjszaka.) Mivel szeptember 1-je idén a gólyatábor idejére esik, ezért a táborban csak jelképes tanévnyitó lesz, a hivatalos iskolai tanévnyitót a 2. tanítási napon, szeptember 4-én hétfőn rendezzük . A tankönyvek átvételéről nem lehet lemaradni, hiszen az egész évfolyam táborozik. A tankönyvek átvételéről külön tájékoztatás lesz az iskola honlapján.   
 
Gyülekezés, indulás, visszaérkezés
 
Gyülekezés 2023. augusztus 29-én KEDDEN 8:30-kor a Keleti pályaudvar Kerepesi úti oldalán. Ez azt jelenti, legkésőbb 8:30-ra érjél oda, hogy a névsorolvasást elkezdhessük.
 
Minden gólya a beiratkozáskor átvett piros illetve kék pólóban jelenjen meg, hogy könnyen megtaláljuk egymást az egész odaút során!
 
Az oda és visszaút során a MÁV alábbi járatait vesszük igénybe:
 
Odaút:    Budapest Keleti pu. - Eger               2023.08.29.  9:00 - 10:48  IR557
 
visszaút: Eger - Budapest Keleti pu.               2023.09.02.  16:07 - 18:00  IR557
 
Csomagolás, út a táborba
 
A tábor egy könnyű, 6,5 km-es gyalogtúrával kezdődik, csomagok nélkül. (A csomagokat kocsival visszük fel!) Ezért újra felhívjuk a figyelmet arra, hogy mindenkin túrázásra alkalmas lábbeli legyen, hozzon magával legalább 1 liter folyadékot és esőkabátot. Az első nap "vacsorával kezdünk" ezért a résztvevők csak annyi élelmet hozzanak magukkal, amennyit vacsoráig elfogyasztanak. Célszerű a folyadékot, az élelmet és az esőkabátot a teljes poggyászról leválasztva, külön hátizsákba csomagolni.
 
Elhelyezés
 
8-20 személyes faházakban, külön épületben vannak a mosdóhelységek. A helyszínen külön konyha és ebédlő működik. További részletek a tábor önmagáról írott tájékoztatójában. (Ismét csak https://paraditabor.hu )
 
Gyakran felmerülő kérdések
 
1. Hány kísérő lesz a gólyákkal?
 
Legalább 8 tanár és 20 ifi a tervezett létszám, ebbe nem számítanak bele az alkalmilag (1-2 napra) táborba látogató tanárok. 
 
2. Mit lehet tudni a programról?
 
Ez lesz a 26. gólyatábor, 1998 óta csiszolgatjuk, finomítjuk a programot. Az új elemeken kívül mindent sokszorosan kipróbáltunk már! Ennyi azonban legyen most elég, úgy gondoljuk a tábor élvezeti  értékét csökkentené, ha közzétennénk a részletes programot. Ha a kérdés arra vonatkozott, lesz-e "szivatós" beavatási szertartás: nem lesz. Annyit azonban érdemes tudni, hogy a tábor erdei környezetben kerül megrendezésre, tehát észrevétlenül is sokat fogtok mozogni ebben az öt napban.
 
3. Kell-e vinni hálózsákot ?
 
Nagyon ajánljuk! Akinek nincs hálózsákja, ágyneműhuzatot hozzon. A táborban hálózsákot egyáltalán nem lehet bérelni, ágyneműhuzat korlátozott számban rendelkezésre áll. De biztos, hogy jobb a saját holmi!
 
4. Van-e élelmiszerbolt a táborban?
 
Nincs. A táborban teljes ellátást kap mindenki, csak az első napra  érdemes némi úti harapnivalót hozni. De a hozott étel ne legyen sok és romlandó, mert ha mégis megmarad, a kukában végzi, azt pedig nem szeretjük. Nasit lehet hozni, de ebben is tartsunk mértéket!  
 
5. Mi az amit feltétlenül csomagoljunk?
 
Mivel ez egy erdei tábor, a legfontosabb, hogy legyen megfelelő lábbeli, a tartalék cipőt is beleértve! Szóbajöhet sportcipő és könnyű nyári bakancs, a papucs legfeljebb a programok közötti és esti "csoszogáshoz" megfelelő. Ezen kívül javasoljuk, hogy az alábbi dolgok legyenek még a csomagban: könnyű esőkabát, törölköző, tisztálkodási eszközök, vizespalack. Remélve a napsütést a fényvédelemet is gondoljuk át.  Ismételjük, az első nap csak vacsorát kapunk, a táborban nem lehet élelmiszert vásárolni, viszont teljes ellátást biztosítunk. 
 
6. Lehet-e tölteni a mobilokat?
 
A telefonokat lehet tölteni, de persze ha mindenkinek egyszerre merül le, adódhatnak gondok. A folyamatos mobilhasználatot amúgy sem pártoljuk ebben az öt napban, ez a gólyatábor ne a mobiltelefonról szóljon!  
 
7. Mit lehet tudni az időjárásról? 
 
Jelen pillanatban (aug. 14) semmit. Talán az aug  25.-i  "frissítéskor" írhatunk már erről is. 
 
« vissza
Oldal tetejére

Kapcsolat

Budapest I. Kerületi Petőfi Sándor Gimnázium

Cím: 1013 Budapest, Attila út 43.

Tel/fax: +36 1 375-7736

Email: admin@petofigimi.hu

OM kód: 035218
Telephelyikód: 001
Tankerületi pénzügyi azonosító: BO 0201

bővebben »

Térkép


Petőfi Sándor Gimnázium