Budapest I. kerületi
PETŐFI SÁNDOR GIMNÁZIUM
„Fejlődni a kultúrában, biztonságban, szabadon.”

Fizikai kísérletek a Petőfiben

Idén februárban a 9. és 10. osztályosoknak fizika szakköröket indítottunk, ahol érdekes kísérleteket láthattak a diákok.

A klímaváltozás összetett problémakörének megismeréséhez fontos a fizikai alapjelenségek ismerete. A tanórákon kívül lehetőség van arra, hogy kötetlenül kipróbálhassa bárki azokat a kísérleti eszközöket, amelyeken keresztül a fizika törvényei világossá válnak. A kilencedikesekkel először mozgásokhoz kapcsolódó kísérleteket vizsgáltunk, és beszélgettünk a légköri alapjelenségekről. A 10. évfolyamban a diákok mikrokontrollert (apró, radír méretű számítógépet) programoztak, mellyel egy közlekedési lámpát modelleztek, és a feladatokon túl a saját ötleteiket is felhasználták.

A heti két fizika szakkör szeptembertől tovább folytatódik fizikai kísérletek címszó alatt, ezzel is bíztatva a diákokat, hogy nem kell “szakkörösnek” lenni, hogy valaki csatlakozzon. Bárki bármelyik osztályból, bármelyik héten akár csak egy őt érdeklő alkalomra is jöhet! A részleteket szeptemberben a fizika órákon beszéljük meg!

Lukács Dávid

« vissza
Oldal tetejére

Kapcsolat

Budapest I. Kerületi Petőfi Sándor Gimnázium

Cím: 1013 Budapest, Attila út 43.

Tel/fax: +36 1 375-7736

Email: admin@petofigimi.hu

OM kód: 035218
Telephelyikód: 001
Tankerületi pénzügyi azonosító: BO 0201

bővebben »

Térkép


Petőfi Sándor Gimnázium