Budapest I. kerületi
PETŐFI SÁNDOR GIMNÁZIUM
„Tudás, Vidámság, Jövő”

Tabáni filmesték

Kedves Petőfisek!
 
Talán emlékeztek rá, hogy  - legalábbis a Covid előtt -  rendszeresen gyűjtöttünk az adventi időszakban a  Miskolc melletti Lyukó-völgy mélyszegénységben élő  családjainak, illetve több filmet is vetítettünk klubunkban az ottani gyermekek sorsáról.
A héten kezdődött Ars Sacra fesztivál keretében a szervezők  műsorra tűzték  Sívó Júlia   és  Surányi z. András újabb  róluk készült újabb filmjét, az Aranycipellőt. Ebben azt a  megrendítő küzdelmet követhetjük nyomon, melyet Horváth Gyula birkózóedző folytat, hogy célt mutasson számukra   a  kilátástalanságban.
 
Az a megtiszteltetés ért, hogy  mint a Petőfi Gimnázium filmklubjának szervezője beszélgethetek a film után az alkalomból  Budapestre utazó főszereplővel, a rendezővel és a producerrel.
Tudom, szólhattam volna előbb is, de tán most sem késő:
megköszönném, ha hirdetnétek a gyerekek között: nem ártana "egy érzékenyítő utazás" Miskolc mellé, és  bizonyára az alkotókkal való  személyes találkozásból is lehetne épülni.
 A  diákok  a jelenlétükért közösségi szolgálatot is  kapnak, de ami még jó dolog, hogy az iskola imázsát is erősíti, ha sok a petőfis néző.
 
Hálásan köszönöm a segítségeteket!
fe
 
P.S.: A program  mindenestől 2 órát vesz igénybe.
 
 Az esemény linkje:
https://www.facebook.com/events/1036224413851124
« vissza
Oldal tetejére

Kapcsolat

Budapest I. Kerületi Petőfi Sándor Gimnázium

Cím: 1013 Budapest, Attila út 43.

Tel/fax: +36 1 375-7736

Email: admin@petofigimi.hu

OM kód: 035218
Telephelyikód: 0001
Tankerületi kód: BO 0201

bővebben »

Térkép


Petőfi Sándor Gimnázium